Unde se mananca romaneste in Seattle?

Nu mi se întâmplă des, dar de obicei în preajma sărbătorile tânjesc după mâncare românească. Chiar dacă am mai încercat eu să gătesc una alta, să zicem că nu sunt cea mai talentată în ale bucătăriei. De aceea, când aud de existența unui restaurant românesc în locurile în care călătorim mă entuziasmez foarte tare. 

Așa a fost și cu restaurantul românesc din Seattle. Cu câteva luni înainte de a plănui vacanța în Seattle, am văzut că HaiHui în Doi fuseseră acolo și au mâncat la un restaurant românesc, așa că am pus pe listă locația în speranța că o să ajung și eu acolo cândva. 

S-a întâmplat mai repede decât mă așteptam, și la câteva luni după, am plecat și noi spre Seattle și am ajuns să mâncăm românește, aproape ca la mama acasă, la restaurantul Sunset Bistro. Mi-a plăcut foarte mult să stau un pic la vorbă “pe românește”, considerând că eu nu vorbesc românește cu nimeni unde locuiesc, adică nu face-to-face, vorbesc cu familia mereu, dar nu este același lucru. 

Când am ajuns noi acolo nu mai era nimeni la restaurant, era și perioada în care doar se putea mânca afara sau lua la pachet, dar pentru că nu am vrut să plecăm cu ciorba după noi, ne-am așezat la una din cele două mese de afară și ne-am comandat niște vin fiert să ne încălzim un pic, apoi am început să comandăm un pic din toate. Am mâncat ciorbă de văcuță, mici, sarmale, și am luat și cozonac la pachet. Ne-am simțit ca la o masă festivă. Mâncarea a fost bună, și a fost exact ceea ce aveam nevoie ca să mă simt mai aproape de casă și să mă încumet să gătesc românește mai des, sau cel puțin de sărbători, când mi se face dor de mâncarea românească (ceea ce am și făcut de Craciun, când am făcut mici și sarmale).  

Dacă ajungeți în Seattle, mergeți la Sunset Bistro și bucurați-vă de bucate românești pe meleaguri străine.

Citește și:

Road Trip pe coasta de vest a Statelor Unite

Leave a Reply