San Francisco | Locul unde acum este acasa

Povestea mea americană o să fie întotdeauna despre San Francisco, despre cât de mult mi-am dorit să ajung aici și despre cât de puțin am îndrăznit să visez la asta.

Acum vreo cinci ani când am început demersurile pentru obținerea rezidenței permanente americane nu credeam că voi ajunge să locuiesc în San Francisco sau în suburbiile din apropierea orașului. Eram în Mexic la acel moment și credeam că dacă voi primi green cardul american, o să locuiesc în San Diego sau Los Angeles, pentru că erau aproape de Tijuana, orașul mexican de la granița cu SUA, dar și pentru că, orice s-ar fi întâmplat, puteam oricând să mă bazez pe cercul de prieteni pe care deja mi-l formasem în Mexic. Îmi și plăcea ideea de San Diego sau Los Angeles pentru că vremea era foarte asemănătoare cu cea din Tijuana, și compania la care lucram deja în Mexic avea sediu și în Los Angeles, deci puteam într-un fel să îmi găsesc un job în același domeniu. Planul era deja făcut, doar că pe ultima sută de metri (cu exact o lună înainte de a emigra) situația s-a întors la 360 de grade, și oportunitatea de a mă muta în San Francisco a intrat în peisaj, și fiind vorba de orașul visurilor mele, mi-am făcut bagajele, m-am urcat în mașină și am plecat la drumul cel lung de 10 ore până în San Francisco.

De la acel moment și până acum au trecut trei ani și jumătate, timp în care m-am mutat de câteva ori dintr-o suburbie în alta, dar mereu la 20-30 de minute distanță de San Francisco. Tot de trei ani încoace, chiar dacă merg în San Francisco aproape în fiecare weekend și vizitez de nenumărate ori cele mai populare puncte turistice, continui să văd orașul prin ochii unui turist. Mă gândesc tot timpul că la câte schimbări am făcut în viața mea în ultimii zece ani, nu știu niciodată ce îmi rezervă viitorul și pe unde mai ajung să mă mut, așa că încerc să profit cât pot de mult de faptul că locuiesc aici, acum.  

Ar fi multe de spus despre San Francisco, de la companiile high tech care acaparează vechea cultură a orașului, la costurile de viață exagerat de ridicate, la oamenii străzii și incapacitatea orașului de a rezolva această criză, etc. Am în plan să scriu și despre aceste aspecte ce țin de viața de aici, în ideea în care va fi de folos și altora în luarea deciziei de a se muta în zona aceasta. Astăzi însă îți împărtășesc motivele pentru care eu iubesc San Francisco și stilul acesta de viață sanfranciscan.

8 motive pentru care iubesc San Francisco

1. Iubesc San Francisco pentru că într-o zi de duminică pot să merg să mă plimb la marginea oceanului, apoi să fac o drumeție prin parc care mă face să mă simt de parcă am fost pe vârf de munte, și tot în aceeași zi să iau masa în oraș printre zgârie-nori și căsuțe victoriene.


2. Iubesc San Francisco pentru că am oceanul la o aruncătură de băț. Pentru că de oriunde privesc văd o întindere de apă, fie că e regiunea golfului (Bay Area) sau oceanul Pacific.

3. Iubesc San Francisco pentru că pot să fiu și o city girl dacă asta vreau să fac într-o zi, să mă pierd printre străduțele înguste umbrite de zgârie-nori, să admir minunățiile de poduri care conectează San Francisco cu restul lumii, și să fotografiez a casele victoriene, care mai de care mai colorate.


4. Iubesc San Francisco pentru că aici nu întoarce nimeni capul după tine pentru că ți-ai pus fustă peste pantalon, și că bluza nu se asortează nici cu una nici cu alta. Pentru că aici poți să îți exprimi creativitatea în orice fel posibil fără să auzi răutăți de la cei din jur. Pentru că trendurile modei se stabilesc pe stradă și contează mai puțin cum arăți și mai mult cum te simți.


5. Iubesc San Francisco pentru că oamenii sunt nonconformiști și diversitatea culturală este celebrată la fiecare colț de stradă, fie cu o taqueria, un restaurant vietnamez sau un food truck cu hotdogs și burgeri.

6. Iubesc San Francisco pentru că prin prisma acestei diversități culturale am ocazia să cunosc o grămadă de oameni grozavi care au venit aici de prin toate colțurile lumii și cu care am foarte multe lucruri în comun.

7.Iubesc San Francisco pentru că m-a făcut să mă îndrăgostesc de mâncarea vietnameză, coreeană, salvadoriană, indiană, și asta doar ca să numesc câteva dintre bucătăriile internaționale pe care le-am degustat în ultimii ani.

8.Iubesc San Francisco pentru că aici ritmul de viață este unul mai lent, iar majoritatea oamenilor sunt super relaxați și amabili, de altfel o caracteristică tipic californiană.

Iubesc San Francisco pentru că și aici este acasă. 

Leave a Reply