Patru motive pentru care viata in California imi prieste

Acum câteva săptămâni am fost într-o mini-vacanță în Los Angeles și am explorat câteva plaje de pe coasta oceanului Pacific. Vremea a fost incredibil de frumoasă, și pentru un weekend am trăit din plin o experiență californiană unică.  

După mai bine de doi ani de locuit pe coasta de vest a Statelor Unite, pot spune că stilul de viață californian mi se potrivește de minune. Iată de ce!

Vreme însorită – all year long

Eu locuiesc în partea de nord a Californiei, în San Francisco Bay Area, și deși temperaturile sunt un pic mai scăzute decât în sudul Californiei, tot avem parte de soare aproape tot anul. E vreme de mers la tricou o bună parte a anului, iar în lunile de iarnă, avem și noi parte de un pic de ploaie, dar parcă și zilele astea un pic posomorâte au farmecul lor când știi că apare soarele imediat. Așa-i că te simți mai energic și plin de viață pe timp de vară când soarele strălucește cu putere pe cer? Așa mă simt și eu în California cam tot anul și ce îmi place este că foarte rar suferim de caniculă, și aproape niciodată nu înghețăm de frig.

Diversitate Culturală & Gastronomie Globală

Am tot scris despre cât de mult îmi place să cunosc oameni. Cu cât mai diferiți cu atât mai interesanți. California este unul dintre statele americane cu cea mai mare diversitate culturală. Mă simt foarte inspirată de câte ori am ocazia să intru în contact cu oameni de prin diferite colțuri ale lumii și să învăț ceva din cultura și obiceiurile lor. Oamenii când migrează aduc cu ei obiceiuri, tradiții, cuvinte noi și bineînțeles ingrediente și mâncăruri cu specific țării lor. Eu sunt gurmandă, și foarte, foarte rar spun că nu vreau să gust vreo mâncare. De când locuiesc în California am mâncat multe preparate cu specific din alte țări, iar câteva dintre preferatele mele sunt bucătăria thailandeză, indiană, koreană, peruană și mediteraneană.  Îmi place în mod deosebit că atunci când merg la restaurantele acestea, bucătarii și personalul restaurantele sunt nativi din țara lor, iar asta face experiența și mai autentică.

Visul Californian

Multe locuri din California au devenit embleme la nivel internațional. San Francisco, cu mărețul Golden Gate Bridge, străduțele înguste cu tramvaie care urcă pe deal. Hollywood, Beverly Hills, și plajele din sudul Californiei, toate ne duc cu gândul la un serial, la un actor faimos și la viața aia nonconformistă pe care o tot vedeam prin filme. Spiritul liber al californienilor este contagios și îndeamnă pe oricine locuiește pe aici să ia viața din când în când nu atât de serios, ci mai degrabă to chill and enjoy!

Leave a Reply