Ai ajuns în Los Angeles și ești iubitor de cărți? Vizitează cea mai cool librarie din oraș: The Last Bookstore

Îmi plac cărțile noi dar și cele uzate. Îmi place mirosul cărților. Îmi place să merg la Barnes and Nobles dar și la un anticariat de cartier. Îmi place să am cărți în biblioteca mea personală și să le răsfoiesc ori de câte ori vreau.

Se întâmplă des să mă trezesc dimineața și să îmi doresc să îmi petrec o zi întreagă într-o bibliotecă sau o librărie, sau pur și simplu să stau acasă și să răsfoiesc cărțile de pe raftul meu.  

Nu am avut întotdeauna o pasiune pentru citit și pentru cărți.  Abia în perioada facultății, când mi-a căzut pe mână cartea Coliba Unchiului Tom, și am stat trează câteva nopți la rând să o termin, am descoperit lumea fascinantă a cărților. De câțiva ani incoace merg des la biblioteca publică din orașul în care locuiesc, și chiar dacă nu mereu împrumut cărți, îmi place să stau acolo câteva ore și să citesc.

Tocmai pentru că îmi plac atât de mult spațiile pline cu cărți, m-am îndrăgostit iremediabil de librăria The Last BookStore, din Los Angeles – cea mai mare și cool librărie de cărți noi și uzate din California. Spun asta nu doar pentru că interiorul librăriei este inedit, dar și pentru că povestea din spatele librăriei este mai mult decât inspirațională.
Deși Josh a ales numele librăriei cu un pic de ironie – The Last Bookstore (Ultima Librărie) – era conștient că din ce în ce mai puțină lume apreciază să țină o carte în mână sau să caute cărți printre rafturi.

“I think books are going to become sort of like vinyl is now: the province of people who appreciate things that are well made, appreciate craft in graphics and creativity they can feel. I think there’s always going to be a great market for books, but it’s definitely going to shrink to those who value and enjoy the ritual of browsing through books and holding books and turning pages. That’s gradually going to become less and less, as the generations pass. This might be the last generation, I think.

Te invit să te uiți la filmulețul de mai jos, și să asculți povestea lui Josh Spencer și cum a ajuns să pună bazele celei mai cool librării din Los Angeles, într-o perioadă în care viața nu i-a surâs foarte mult.

                                        

Leave a Reply