Apus de soare californian în Los Angeles și trei plaje care merită vizitate!

Chiar și atunci când spun cu voce tare că locuiesc în California tot mi se pare un vis. Cum am ajuns eu să am privilegiul de a-mi bucura ochii cu atâtea priveliști rupte literalmente din filme? Când am trecut peste toate temerile pe care le-am avut de-a lungul anilor și am reușit să-mi croiesc un drum al meu? Ce va urma după această aventură?

Acestea sunt întrebări pe care mi le pun de fiecare dată când mă plimb pe străzile din San Francisco sau pe plajele imense din Los Angeles, pentru că de cele mai multe ori am impresia că trăiesc într-un film și că asta nu este viața mea cu adevărat.       

Am crescut uitându-mă la filme, seriale și videoclipuri pe MTV care surprindeau multe dintre locațiile pe care acum am ocazia să le explorez la picior. Los Angeles, sau Orașul Îngerilor după cum mai este cunoscut, este poate primul reper la care ne ducem cu gândul atunci când auzim vorbindu-se despre soarele și atmosfera californiană, iar asta pentru că în Los Angeles plajele sunt superbe, apusurile de soare sunt unice, iar oamenii sunt nonconformiști. Dacă vrei să experimentezi o atmosferă californiană autentică, pune pe listă câteva plaje din Los Angeles şi împrejurimile acestuia.

Eu încep prin a-ţi recomanda să faci o oprire la Venice Beach –  cea mai populară plajă din Los Angeles.

Venice Beach este locul de întâlnire a celor care doresc să își etaleze pătrățelele de pe abdomen și bronzul californian, dar și a celor în căutare de un apus de soare perfect sau o plimbare relaxantă la malul oceanului. Aici ai să vezi tipi și tipe făcând sport în aer liber, tineri pe role, skaters făcând tot felul de acrobații prin aer și câte o gașcă de adolescenți strânși în jurul unui casetofon, breakdancing. 

Pe site-ul venicebeach.com găsești oferte de cazare și mai multe detalii despre activitățile care au loc la Venice Beach, iar dacă ai în plan să petreci câteva zile aici, aruncă și un ochi pe ghidul Venice Survival Guide 101.

Și dacă tot ești prin preajmă, îți recomand să dai o fugă și până la Huntington Beach și Sunset Beach. Ambele plaje merită vizitate, depinde doar de ceea ce vrei să faci, dacă vrei o plajă liniştită, fără prea mulţi turişti, Sunset Beach o să ți se pară perfect. 

Huntington Beach în schimb, atrage anual peste 11 milioane de vizitatori în fiecare an, iar orașul este cunoscut sub numele de Surf City, datorită surfing-ului local și a stilului de viață foarte relaxat. 

Din Venice Beach faci cam o oră cu mașina până la Huntington Beach, dar te sfătuiesc să aloci un pic mai mult timp pentru acest drum, pentru că traficul în zona Los Angeles este infernal și imprevizibil. Chiar și așa, drumul se merită, pentru că odată ce ajungi pe plaja din Huntington Beach o sa regăsești o super atmosferă.

Huntington Beach Pier este unul dintre cele mai lungi diguri de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, și simbolizează inima orașului Huntington Beach.

Dacă totuși vrei să te bucuri de o plajă doar a ta, vizitează Sunset Beach. Nisip fin și plajă cât vezi cu ochii – toată doar pentru tine.


 

Leave a Reply