11 ani si povesti cat pentru o viata intreaga

Mi-ar fi plăcut să petrec ziua de 25 iunie în Ciudad de Mexico, să retrăiesc emoțiile copleșitoare pe care le-am simțit acum 11 ani când am aterizat în acest oraș pentru prima oară. Ciudad de México, dragoste la prima vedere, oraș gigant în care diminețile miros a tacos, tortas și suc proaspăt de portocale. 

De obicei mă încearcă multe emoții pe 25 iunie pentru că este ziua care mi-a schimbat cursul vieții cum nici nu mă așteptam. Acum, după unsprezece ani, pare că totul era menit să se întâmple exact așa cum s-a întâmplat.

Parcă toate experiențele pe care le-am trăit nu au fost o pură întâmplare, ci mai degrabă erau predestinate, pentru că de fiecare dată când am ajuns într-un punct al vieții, simțeam că am ajuns acasă. Fiecare experiență m-a pregătit pentru o alta. Fiecare moment a venit în viața mea exact atunci când aveam nevoie de o schimbare.

La început nu înțelegeam aceste lucruri, dar acum, detașându-mă de experiențele mele și privindu-mi viața ca pe un film, realizez că tot ceea ce am trăit în acești 11 ani a fost firesc, fiecare eveniment din viața mea era conectat deja cu un alt eveniment din viitor. Sună foarte profund, știu, dar sunt un pic mai deep în perioada asta pentru că simt că este un moment oportun să pun în balanță tot ceea ce am realizat până acum și ce urmează să se concretizeze în următorii ani.

Poate că am mai spus-o și în anii trecuți, dar nu aș schimba absolut nimic din tot ceea ce am trăit și din deciziile pe care le-am luat. Și nu am trăit doar experiențe frumoase. Cei care locuiesc în străinătate înțeleg foarte bine cu ce anume vine la pachet această aventură de a locui peste hotare. Situațiile dificile cred că au fost cele care m-au ajutat să cresc, să fac lucruri pe care nu credeam că pot să le fac. Tocmai de aceea mi-am făcut un obicei să scriu în fiecare an despre cum mă simt, pentru că, cu timpul, am tendința de a uita cât de greu sau frumos a fost într-o anumită perioadă.


Mai jos găsești articolele pe care le-am scris pe 25 iunie în ultimii șase ani:
Dupa cinci ani de locuit la marginea oceanului
Dupa sase ani: cu lacrimi si zambete, cu despartiri si regasiri, cu promisiuni si impliniri
Ce (Nu) S-a Schimbat Dupa Sapte Ani de Locuit în Strainatate?
Când acasă poate fi oriunde – Opt ani and still counting
Noua ani de relatie la distanta | #MyPerson
Când au trecut zece ani?

 

Leave a Reply