De ce revin în Mexic atât de des?

Dacă ai avut ocazia să vizitezi Mexicul până acum cu siguranță ai să fii de acord cu mine atunci când spun că țara asta vine la pachet cu de toate. Este un loc care te face să te simți mic în lumea asta mare.

Doar capitala Mexicului, Ciudad de Mexico are peste 20 de milioane de locuitori. Asta înseamnă cam cât toată populația României la un loc. 

Mulți turiști se plâng că Ciudad de Mexico nu este doar un oraș aglomerat ci hiper-aglomerat. Nu mai există de mult oră de vârf în capitală. La orice oră ieși pe stradă tot ai să prinzi un trafic infernal și o continuă forfotă provocată de localnici și turiști laolaltă. Dacă mai pui la socoteală și poluarea care se simte în aer (și în plămânii tăi) nu e de mirare că după o zi petrecută afară ai să te simți de-a dreptul copleșit.

Și eu mă simt epuizată de fiecare dată când petrec câteva zile în Ciudad de Mexico. În primul rând mă dă peste cap altitudinea orașului (2250 m), mai apoi aerul poluat, foarte greu de respirat la anumite ore din zi, și bineînțeles traficul aglomerat de peste tot. Cu toate acestea, sunt mult mai multe lucruri care mă fascinează la acest oraș și care mă fac să revin de fiecare dată.

Nu mai este o noutate pentru nimeni că eu ador Mexicul, așa cum vine el, cu de toate. Nu am cum să simt altceva după ce am locuit cinci ani acolo. Deși multă lume are tendința să scoată în evidență ceea ce este mai rău în țara asta, eu vreau să împărtășesc cu voi toate minunățiile și frumusețile ei. Că veștile rele le tot auziți pe la televizor.

Fără dar și poate, îmi plac oamenii! Îmi place atmosfera pe care mexicanii o crează, oriunde și oricând. Mexicanii sunt prietenoși, foarte amabili, deloc supărăcioși sau posomorâți. Îmi place că mereu au cu ei un zâmbet sincer sau o glumă bună. Îmi place că îți sar în ajutor, chiar dacă nu te cunosc. Mexicanii sunt mândri de rădăcinile lor, sunt ospitalieri, relaxați și respectuoși. Îmi place că poți să intri în vorbă cu un mexican și să ai impresia că îl cunoști de o viață întreagă. În cele din urmă, îmi place că, în anumite aspecte, mexicanii se aseamănă cu românii.

Leave a Reply