3 carti pe care ti le recomand la inceput de toamna

Am început luna septembrie cu cartea Copilul tau. Parinții tai. Tu. scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Deși este o carte care se adresează celor care au copii, eu am fost interesată să o citesc din perspectiva drumului de vindecare pe care autoarea l-a parcurs în relația cu părinții săi. Este o carte despre durerea care se transmite din generație în generație și despre cum, inconștient, mulți dintre noi cărăm bagajul emoțional al părinților noștri. O recomand chiar dacă ai copii sau nu, mai mult ca pe o explorare a relațiilor familiale.

Apoi am citit Brother, I’m dying de Edwidge Danticat. Luna trecută mi-a plăcut extraordinar de mult cartea Tot ce e înăuntru scrisă de aceeași autoare și acum am ales să citesc Brother, I am dying pentru că este o autobiografie ce relată dificultățile pe care Danticat le-a întâmpinat când a fost lăsată de către părinți în grija unchiului ei în Haiti, în timp ce familia ei a emigrat în Statele Unite. Danticat scrie cu patimă, intim, și dureros despre experiențele ei de viață dar și despre relațiile de familie și un soi de terapie.

Nu mai citisem de mult un roman și aveam chef să mă scufund într-o poveste bună așa că am pus mâna pe The Stationary Shop (la noi a fost tradusă Librăria din Teheran) scrisă de Marjan Kamali. O poveste de dragoste care începe în Iran în anii ’50, și se termină în Statele Unite, o viață de om mai târziu, din păcate prea târziu. Povestea m-a prins și întristat extraordinar de mult dar mi-a deschis un pic apetitul pentru astfel de povești.

Am încheiat luna cu o lectură la polul opus. Încercând să înțeleg un pic mai bine boala autoimună cu care am fost diagnosticată de către medicul meu din State, am ajuns să citesc cartea Vindecarea Glandei Tiroide scrisă de Anthony William. Am cumpărat cartea dintr-un impuls, și mai apoi am realizat că autorul nu are nicio pregătire medicală și își bazează afirmațiile pe un spirit care i-a vorbit încă de când avea vârsta de patru ani. În afară de niște informații practice despre cum să trăiești mai sănătos și câteva rețete sănătoase incluse la sfârșitul cărții, sincer nu recomand cartea.

Tu ce ai mai citit în ultimul timp?

Leave a Reply