Lecturile lunii octombrie & 2 Book Clubs – Echilibrul perfect dintre dezvoltarea profesională și cea spirituala

Octombrie a fost o lună plină de lectură în care am reușit să citesc patru cărți, foarte diferite una de cealaltă. În ultima perioadă sunt tot mai atrasă de latura aceasta spirituală și tot ce ține de divinitate și conexiunea noastră cu universul.

În vara asta, la sugestia unor colegi de birou am început un book club la universitatea unde lucrez și mi-a plăcut experiența. Recent, m-am înscris și la book clubul de la yoga și încă de la prima întâlnire m-am simțit în elementul meu. 

Contrastul între cele două book cluburi este unul foarte binevenit pentru că la birou, lecturile se axează destul de mult pe dezvoltare profesională, pe când la întâlnirile de la yoga citim foarte mult despre latura spirituală. Nu îmi rămâne decât să mai strecor o lectură două din spera ficțiunii și am găsit echilibrul perfect în ceea ce privește obiectivul meu lunar de citit. 

  1. Tantra of the Yoga Sutras de Alan Finger. Este prima carte pe care am citit-o la book clubul de la yoga și lectura aceasta mi-a deschis și mai mult apetitul către zona spirituală și conexiunea noastră cu universul. Alan Finger a reușit să transpună învățăturile vechiului tratat de yoga — Yoga Sutra of Patanjali — într-o lectură ușor de înțeles și digerat despre cei patru piloni ai yoga. Este o carte pe care nu o poți citi doar o dată și atât. O lectură care musai trebuie aprofundată și mai apoi însoțită cu practici aplicate în viața de zi cu zi. 
  2. Puterea momentelor: De ce anumite experiente au un impact extraordinar asupra noastra de CHIP HEATH, DAN HEATH. La book clubul de la birou am terminat de citit cartea fraților Heath a căror carieră se concentrează în zona de strategie de business și dezvoltare profesională. O carte foarte practică cu exemple din viața de zi cu zi despre cum poți crea momente memorabile pentru cei din jur, atât în mediul profesional cât și în sânul familiei. Îți recomand să o citești dacă lucrezi în customer service și ești interesat/ă de cum poți crea momente unice și memorabile pentru cei din jur. 
  3. Fragil de Simona Gosu. Luna asta am simțit să mă întorc puțin și la raftul cu lecturi în limba română și am ales să citesc proza de debut a scriitoarei Simona Gosu. O colecție de povești scurte despre familii disfuncționale, vulnerabilitate, frici, și copii lăsați la cheremul destinului. Nu cred ca am mai citit până acum o proză scurtă românească care să aibă un impact atât de profund asupra mea. Simona Gosu explorează anxietățile copilăriei, instabilitatea emoțională a adulților, separarea și abandonul familial într-o formă subtilă dar care rămâne cu tine foarte mult timp. Dacă mai ai loc de încă o carte până la sfârșitul anului, ți-o recomand pe aceasta.     
  4. Mincinoșii de EMILY LOCKHART. O carte destul de populară despre care s-a tot vorbit în ultimul timp. Contrar opiniei majorității, cartea nu m-a prins, sau cel puțin nu așa cum au descris sute de cititori pe toate forumurile de lectură. Este foarte posibil să fi fost eu cea care nu s-a ancorat complet în poveste, sau poate că nu am citit cartea la momentul oportun. Pe scurt, este vorba despre o familie americană (putred de bogată) de culoare albă  care își petrece verile pe insula lor privată. Restul sunt doar minciuni.

Tu ce cărți ai citit luna asta?

Leave a Reply