Încercați aventura de a călători cu părinții voștri!

Vine o vârstă la care îți dai seama că relația pe care o aveai cu părinții tăi când erai copil este diferită față de cea pe care o ai acum ca adult. De fapt, realizezi că relația voastră trece prin niște schimbări și are nevoie de aceleași lucruri ca orice altă relație din viața ta de care îți pasă. Trebuie să investești timp, dar în același timp să oferi spațiu pentru ca fiecare să se poată exprima liber. Trebuie să înveți să asculți mai mult și să critici mai puțin.

Mama și tata sunt cu mine în California de mai bine de trei săptămâni, și nu am mai stat atât de mult timp împreună de când eu am plecat din casa părintească, la 18 ani. După aceste trei săptămâni de locuit și călătorit împreună, mi-am dat seama că eu nu-i cunoșteam pe ai mei în alt context în afară de cel de părinți. Adică nu știam cum sunt ei ca adulți, care le sunt tabieturile de zi cu zi, sau pur și simplu cum le place să își bea cafeaua dimineața. Acum însă, de când petrecem foarte mult timp împreună, încep să-i cunosc și altfel, și parcă relația noastră începe să aibă o bază solidă pe care îmi dau seama că înainte nu o aveam, și tocmai de acolo porneau probabil și multe dintre neînțelegeri.

Prima vacanță a părinților în California este de altfel și prima vacanță pe care o facem împreună, în postura de adulți. Este pentru prima oară când am zburat cu avionul împreună cu ei, (pentru ei chiar a fost și prima oară când au zburat cu avionul ever, iar faptul că am fost alături de ei a făcut ca toată experiența să fie și mai specială), am mers la yoga cu mama, am jucat tenis cu tata, am petrecut mult timp împreună, și asta e bine. Când eram mici mergeam mereu în concedii la munte, și dacă atunci ei erau cei care se ocupau de organizarea vacanțelor, acum rolurile s-au inversat. Eu sunt cea care-i duce cu mașina de colo-colo, organizează ieșirile în oraș sau mini-vacanțele de weekend. Ei sunt ca doi copii care se minunează de toate locurile şi experienţele noi. Îmi doream mult să le arăt locurile acestea pe care eu le numesc acasă de ceva timp, şi mă bucur enorm că lucrurile au ieşit exact aşa cum am plănuit. 

Încercați aventura de a călători cu părinții voștri. O să vă dați seama de unde provin multe dintre obiceiurile voastre, ce calității și defecte ați luat de la părinții voștri și cât de puține lucruri știți de fapt despre ei.

Citește toată seria de articole din aventura părinților mei în California:

Cum este să fii șofer în California? Interviu cu tata după prima vacanță în SUA

Opt ani în strâinătate marchează o experienţă nouă în America!


Leave a Reply