Impresii dupa prima saptamana de masterat! | Viata în SUA

Gata, am spart gheața! Am început cursurile de masterat! Toată vara am stat cu gândul la cum vor fi cursurile, nu știam la ce să mă aștept, nu aveam idee dacă o să-mi placă, dacă o să fac față, sau dacă o să regret că am luat decizia asta.

Nu, nu, și nu. După prima oră de seminar, mi-am dat seama că am luat cea mai bună decizie pe care o puteam lua, și nu doar aceea de a face un masterat ci alegerea de a face un Masterat în Comunicare.

După primele două seminare de săptămâna aceasta, deși eram ruptă de oboseală și mi se învârtea capul de atâtea informații, am plecat din campusul universitar plină de entuziasm și cu un sentiment de încredere că am să pot duce la bun sfârșit acest proiect. 

Absolut totul este nou pentru mine, de la sistemul de învățământ american, la cum trebuie să te adresezi profesorilor, la cum se desfășoară orele, la relația dintre profesor – student, și multe alte mici detalii pe care le observ de fiecare dată când sunt în campusul universitar. 

Cu siguranță voi scrie o serie de articole de-a lungul masteratului în ideea că informațiilor vor ajunge la cat mai multe persoane interesate de acest subiect, așa că încep prin a vă da mai multe detalii despre programul de masterat pe care îl urmez. 

Ce program de master urmez?

Fac un Masterat în Comunicare la universitatea publică California State University, East Bay. Este un masterat de doi ani și dacă totul merge ca pe roate, ar trebui să îmi susțin lucrarea de disertație în anul 2021.

Cum se desfășoară cursurile? 

Am de gând să scriu un articol foarte detaliat despre sistemul de învățământ universitar, pentru că sunt foarte mulți termeni pe care și eu a trebuit să-i învăț de când am dat admiterea și până acum. Fiecare curs are un anumit număr de credite, și de obicei numărul de credite este echivalent cu durata cursului. Un curs de cinci credite înseamnă că durata cursului este de aproximativ cinci ore. 

Semestrul acesta m-am înscris la două cursuri (în total 5 credits), și merg la facultate lunea și joia, după serviciu. Majoritatea cursurilor de masterat au loc seara, tocmai pentru că studenții de masterat lucrează full-time, au familie, responsabilități, etc.

Cum sunt profesorii și colegii de clasă?

Unul dintre lucrurile cele mai interesante pe care le-am descoperit săptămâna aceasta a fost să aflu că în clasa noastră suntem doar șase studenți. Din ce înțeleg până acum, seminarele de masterat se desfășoară de obicei în grupuri restrânse de studenți, în general șase, opt, sau zece studenți, în comparație cu seminarele programelor de licență unde aproape fiecare clasă are câte 30 sau chiar se ajunge la o sută de studenți. Pentru că suntem un grup restrâns, și conversațiile la seminar sunt mai semnificative. Profesorii pe care i-am cunoscut până acum au dat dovadă de foarte mult profesionalism, dar în același timp mi se par foarte deschiși și ușor de abordat, iar seminarele sunt mai degrabă conversații și dezbateri decât prelegeri.

Știu că entuziasmul acesta al meu cu timpul o să capete alte forme, mai ales în perioada de sesiune. Dar deocamdată vreau sa absorb această energie pozitivă pe care o simt de fiecare dată când merg la cursuri și când interacționez cu profesorii și colegii. 

Dacă ai întrebări pentru mine în legătură cu masteratul în Statele Unite, scrie-mi în comentarii!

Citește aici și alte articole pe care le-am scris despre masteratul american:
Cum am dat admiterea la un masterat american
Motivele pentru care m-am înscris la masterat în Statele Unite
Cat ma costa sa fac un masterat in Statele Unite?

 

Leave a Reply