Curatenia din sertare

La început de 2019 scriam că mă mutam pentru a unsprezecea oară în zece ani. Știam încă de pe atunci că mutarea respectivă nu va fi definitivă și eram copleșită doar la gândul că va trebui să mai fac asta probabil de multe, multe ori.

Fast-forward trei ani mai târziu, sunt iarăși în plin proces de mutare, doar că de data asta refuz să mai țin cont a câta oară este și să mă întreb de câte ori probabil va trebui să mai trec prin asta. Da, momentan este vraiște în viața mea. Și la propriu și la figurat. Nimic nu mai este la locul lui, și nici măcar nu știu unde trebuie să pun fiecare lucru. De data aceasta încerc să las totul să iasă la suprafață. Metaforic vorbind, am deschis toate sertarele, le-am golit în fața ochilor mei și mă uit stupefiată la câte am adunat și am ascuns de-a lungul anilor. Nu e de mirare că totul începuse să dea pe dinafară.

The actions you take now have an effect on future experiences. What you experience now is the effect of actions taken in the past. – Alan Finger and Wendy Newton

Nu cred că lucrurile doar se întâmplă în viața noastră. Nu cred că am ajuns aici “peste noapte”. Fiecare acțiune ne conduce către alta și tot așa, ajungând să trăim ceea ce noi înșine am creat prin acțiunile și deciziile noastre. 

Viața este până la urmă o serie de reacții în lanț, acea karmă despre care tot auzim vorbindu-se este bazată pe cauză și efect, pe intenția acțiunilor noastre și reacția cauzată în urma acestor intenții. 

Probabil ai auzit de zicala “durerea este inevitabilă, dar suferința este opțională”. Cu toții trecem prin multe greutăți și provocări în viață care ne pot cauza foarte multă durere. Însă ce alegem să facem cu această durere și felul în care ne raportăm la ea, ne poate ajuta să trecem prin acele momente dureroase fără să ne lăsăm prinși în suferință.

Sună ușor atunci când aștern aceste cuvinte aici, dar nu este. Coincidența face că zilele acestea citesc cartea Tantra of the Yoga Sutras de Alan Finger și Wendy Newton. Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să te raportezi la ceea ce se întâmplă în viața ta și cum poți obține acea unitate dintre minte, corp și spirit despre care se vorbește în yoga și meditație, îți recomand cartea. 

Îți las mai jos câteva citate cu care probabil o să stau o vreme pentru a le înțelege într-adevăr sensul și a învăța cum să le aplic în viața de zi cu zi. 

Tantra sees life experiences, the wonderful ones that we welcome as well as the painful ones that we reject, as part of the cycle of karma. Rather than being a system of merits and demerits as often portrayed in popular culture, karma is in fact the law of cause and effect. In life, this shows up as actions and reactions. 

Our own reactions to our karmic circumstances, such as fear, resistance, and anger, impede our evolution. 

Karma is the seed that motivates manifestation. So if we are here, we are surely working our karma. Normally, the mind functions in a state of duality, governed by time and limited by the mind’s own linear thinking patterns… But the stage of meditation called dhyana, in which the mind moves into an effortless flow, allows us to transcend those limitations.

Tune in to the greater intelligence that created the universe and let that intelligence inspire you in your living. 

Leave a Reply