Când acasă poate fi oriunde – Opt ani and still counting

Acasă…stau și mă gândesc ce înseamnă pentru mine acasă. Este acasă locul unde m-am născut și așa va rămâne pentru totdeauna? Sau acasă este locul unde trăiesc în prezent? Este acasă mai mult despre oamenii din viața mea și mai puțin despre un anumit loc, sau invers?

Am fost obișnuită să conectez ideea de acasă cu un spațiu doar al meu, un dormitor, un apartament, un loc în care să îmi pun lucrurile mele și să mă simt în siguranță. Însă cu timpul, acasă a devenit mai mult despre emoțiile și trăirile pe care le-am împărtășit cu persoanele dragi sufletului meu indiferent unde m-am aflat.

În acești opt ani de zile de când colind pe meleaguri străine, m-am tot întrebat unde este acasă. Această neliniște mă vizitează periodic și recunosc că de multe ori m-am simțit pierdută, deconectată, poate fără nici un rost mutându-mă dintr-un apartament în altul, dintr-un oraș în altul, dintr-o țară în alta. Până la un moment dat când am început să mă obișnuiesc cu schimbările acestea și să accept că ele fac parte din traseul pe care l-am ales și că într-un fel sau altul mă reprezintă.

Acasă a devenit pentru mine mai mult despre oamenii pe care-i am în jurul meu și mai puțin despre un anumit loc.

De cele mai multe ori am început să mă simt ca acasă atunci când am fost înconjurată de iubire, înțelegere și confort, chiar dacă eram la 10,000 km distanță de locul pe care îl considerasem acasă pentru foarte mulți ani.

Sentimentul acesta de mă simt ca acasă nu vine la pachet atunci când închiriezi un apartament sau când l-ai terminat de mobilat, familiaritatea aceasta se instalează în viețile noastre în timp, și de cele mai multe ori are de-a face cu persoanele care se află în viața noastră la momentul respectiv.

După opt ani, acasă poate fi oriunde. Atâta timp cât am alături de mine persoanele potrivite.

Leave a Reply