Retrospectiva cărților citite in 2021

Din 2015 încoace am obiceiul să scriu într-un carnețel toate cărțile pe care le citesc în fiecare an. Fac acest lucru pentru că am memoria scurtă și uit câteodată ce cărți am citit de-a lungul timpului, dar și pentru că îmi place să văd cât de mult sau puțin citesc într-un an.

Anul acesta am cam tot uitat să notez după ce terminam câte o carte, și uitându-mă în carnețel acum spre sfârșitul anului, am crezut ca nu am citit mai mult de zece cărți. Doar că ulterior m-am uitat pe Insta în highlights și am realizat că am uitat să notez multe cărți pe care le citisem, și așa am ajuns să am un total de șaptesprezece cărți citite anul acesta.

Nu a fost cel mai productiv an pe partea de citit, locul I ocupându-l în continuare anul 2017 când am reușit performanța de a citi 30 de cărți. Începând cu luna ianuarie a anului 2022 (inspirată fiind de postările of my bff), am să postez pe Insta, în fiecare lună, lista de cărți citite în luna respectivă. 

O altă dorință pe care o am în materie de citit pe anul ce urmează este să continui să citesc cărți scrise de autori contemporani români (am deja o listă de aproape zece cărți pe care vreau să le cumpăr) și totodată vreau să citesc mai mult în spaniolă și să descopăr autori contemporani din America Latină, în special autori mexicani. 

Până ajungem acolo, vă las mai jos lista de cărți citite pe anul acesta, poate aveți nevoie de inspirație.

 1. The firefly lane de Hannah Kristen
 2. Where the crawdads sing de Delia Owens
 3. Xanax de Liviu Iancu 
 4. The lying life of adults de Elena Ferrante
 5. Tot ce i-am promis tatălui meu de Ioana Maria Stăncescu
 6. Jurnal de Librar de Anca Zaharia
 7. Alegerea de Edith Eva Eger
 8. Maybe you should talk to someone de Lori Gottlieb  
 9. Humankind: A Hopeful History de Rutger Bregman
 10. I am judging you: The do-better manual  de Luvvie Ajayl
 11. The perfect gentleman de Imran Ahmad
 12. The white book de Han Kang
 13. Povestea Unicornului de Raluca Kisescu 
 14. Meditația Cireșului Înflorit de Anca Ciobotaru
 15. Maid de Stephanie Land
 16. The Silent Patient de Alex Michaelides 
 17. The Pillars of Earth de Ken Follet  – pe asta o citesc acum și sper sa o termin pană la sfarsitul anului pentru ca are 1000 de pagini.

Toate cărțile citite m-au învățat ceva într-un fel sau altul, dar dacă ar fi să fac un top cinci, pe primul loc ar fi Maid, apoi Alegerea, Jurnal de Librar, The Silent Patient și Xanax.

Scrie-mi în comentarii ce carte dintre cele pe care le-ai citit anul acesta ți-a plăcut cel mai mult, și dacă ai recomandări de cărți pentru mine le aștept și pe acestea!

 

Leave a Reply