Cărtile pe care le citim vorbesc despre noi | 2018 în retrospectivă

Uitându-mă pe lista de cărți citite pe anul acesta, îmi dau seama că alegerea titlurilor și cantitatea cărților citite descriu foarte bine cum a fost anul acesta pentru mine.

Dacă anul trecut mă uitam pe lista de cărți citite și nu puteam să decid care mi-a plăcut cel mai mult pentru că aveam prea multe, anul acesta m-am cam chinuit să găsesc câteva cărți pe care să le port recomanda din tot sufletul, şi asta nu pentru că nu aş fi găsit cărţi bune, dar pentru că de multe ori am citit fiind cu mintea în altă parte.

Starea noastră de spirit ne afectează până și felul în care alegem cărțile pe care le citim. Am început multe cărți anul acesta și le-am abandonat la jumătate de drum, cum de altfel am încercat să fac schimbări în viața mea, ca mai apoi să mă opresc la jumătate de drum și să mă întreb dacă merită să continui.  Au fost săptămâni în care nu am citit nimic, ca mai apoi să devorez câteva cărți într-o lună.

În momentul acesta, pe lista de cărţi citite pe anul 2018 am doar 22 de cărți și probabil așa va și rămâne, poate una sau două în plus.  Ce carte mi-a plăcut cel mai mult? Cartea Endurance scrisă de Scot Kelly, un astronaut american care a petrecut un an în spațiu, ca mai apoi să detalieze trăirile lui despre ce înseamnă să privești pământul de acolo de sus fără să ai certitudinea că te mai întorci. Eu de mică am fost fascinată de viața astronauților și de misterele cosmosului, iar cartea scrisă de Scott Kelly a fost ca o poartă deschisă către ceea ce presupune viața unui astronaut și trăirile intense cu care aceștia se confruntă atunci când sunt în spațiu! Vi-o recomand!

La fel ca în fiecare an, încerc să citesc cărți în română, scrise de autori români. Anul acesta când am fost acasă în mai, am luat cu mine câteva cărți scrise de autori români dar am reușit să termin de citit doar două dintre ele.

Cărți citite în limba română
1. Spulberatic – Anca Vieru
2. Un an din viața Liubei – Ioana Scorus

La capitolul cărți citite în limba spaniolă, deși am biblioteca plină de cărți în spaniolă care așteaptă să fie citite, am citit o singură carte.

3. En tiempos de Costura de Maria Duenas.

Cărți citite în limba engleză
4. To kill a Mockingbird   – Harper Lee
5. The Namesake – Jhumpa Lahiri
6. The Lowland – Jhumpa Lahiri
7. Endurance – Scott Kelly
8. The Kite Runner – Khaled Hosseini
9. The Breadwinner – Deborah Ellis
10. The Only Story – Julian Barnes
11. The Days of Abandonment – Elena Ferrante
12. The Mountain Echoed – Khaled Hosseini
13. Happens Every Day – Isabel Gillies
14. A year and six seconds – Isabel Gillies
15. Someone you love is Gone – Gurjinder Basran
16. L’art de la Simplicité: How to Live More with Less – Dominique Loreau
17. Educated – Tara Westover
19. Becoming – Michelle Obama
19. A life of My Own  – Claire Tomalin

Mi-au picat în mână mult mai multe cărți, dar pentru că doar le-am răsfoit și nu le-am citit complet, și pentru că vreau să mă întorc la ele curând, nu le-am inclus în lista cărților citite în 2018.  Aștept cu drag noi recomandări de lectură!

Vezi AICI lista de cărți citite în 2017

Leave a Reply