About

Călătoria mea prin lume a început în vara anului 2010 când destinul mi-a deschis porțile către Mexic. Aveam 22 de ani și îmi doream foarte mult să cunosc locuri noi, culturi diferite și să îmi explorez limitele. Când am ajuns în Mexic nu aveam așteptări foarte mari. Plecasem cu inima deschisă și eram entuziasmată să cunosc o nouă țară, un nou continent și o nouă cultură. M-am îndrăgostit iremediabil de limba spaniolă și de cultura mexicană, atât de mult, încât Mexic a devenit, și va rămâne mereu, a doua mea casă.  

După cinci ani de locuit în Mexic, în toamna anului 2015 s-a deschis un nou capitol în viața mea. Visul meu dintotdeauna, acela de a ajunge în Statele Unite, a devenit realitate. Procesul de emigrare către Statele Unite și obținerea rezidenței permanente a durat doi ani. După mai multe formulare completate, taxe plătite, interviuri, răbdare întinsă la maximum, emoții cu greu ținute în frâu, am ajuns să locuiesc în California. Viața în California este exact așa cum mulți ne-o imaginăm: oameni relaxați, o climă însorită cam tot anul și o diversitate culturală impresionantă.

Sunt recunoscătoare pentru toate experiențele pe care le-am trăit până acum, și consider că atât aspectele pozitive cât și cele negative pe care le-am trăit de-a lungul procesului de emigrare continuă să contribuie la dezvoltarea mea personală și profesională. Îmi doresc ca poveștile împărtășite pe acest blog să inspire cât mai multe persoane să trăiască frumos și să aprecieze diversitatea culturală din lumea-ntreagă.

Prin proiectele pe care le desfășor pe acest site imi doresc să îți ofer o nouă perspectivă asupra vieții și să îți trezesc curiozitatea de a explora noi culturi, oameni diferiți și tot ce ține de life abroad

Pentru noi acasă e acel loc în care ne simțim bine, fericiți, cu care rezonăm destul de mult și care ne satisface anumite nevoi. Ne-am simțit acasă în Bali, în Bucovina și aici, în America.

– HaiHuin2

Am crezut ca aici viața cool e doar în orașele mari, nu aveam nici cea mai mică idee câtă natură frumoasă există și ce peisaje de vis are țara asta. După 6 ani de America, mi-am dat seama că America e și ce faci tu din ea.

– Alina

If you have questions, comments, or you want to contact me, send me an email at: contact@crossinborderstories.com

If you would like to support my work of writing stories about people traveling the world and living abroad, you can help the project by donating using the button below.